INeke

Al ruim 20 jaar zet ik mensen en organisaties op de plek waar de meeste energie zit.  Dit doe ik door middel van persoonlijke coaching, organisatie advies en master classes.

In mijn aanpak staan centraal  de persoonlijke aandacht en ieders unieke proces.  Zo kom je bij de magneet in jezelf en je organisatie. Dit creëert flow en het toeval komt dan jouw kant op.

Mijn visie is dat je je spiritualiteit moet laten samenwerken met je intelligentie, daadkracht, je hart en je gevoel,  zodat je heel effectief bent in alles wat je doet en dat wat je doet bij je past. Zo kun je je eigen unieke plek creëeren voor jezelf en je organisatie.

Mijn specialisme is leiderschaps coaching met ‘helderziende touch’.

Mijn aanpak:  jij brengt je vraagstuk en dilemmas in, ik lees de uitstraling van jou of jouw organisatie.  Ik denk strategisch, gebruik mijn analyserend vermogen, en zo komen we tot effectieve oplossingen.  De oplossingen passen altijd uniek bij jou of bij jouw organisatie.

Hieronder een interview met Ineke Hilhorst door de hoofdredacteur van Santé

Waarom werk je op deze manier?                                                               

Ik doe het omdat ik een talent heb om mensen met veel potentie en leiders op hun beste plek te zetten. Je kunt soms een mooie positie bereikt hebben, de wereld is tevreden over jou, maar je weet dat er meer inzit. Dat meer, wat erin zit, kan ik benoemen en naar boven halen. Ik kan je helpen dat vorm te geven in het leven.
Ik ervaar ook wel dat het mijn roeping is om mensen te helpen op hun levenspad, een passie die ik al mijn hele leven heb en die ik na mijn studie steeds meer vorm ben gaan geven. Ik voel een sterke drang om die weg te gaan.

Hoe kwam je erachter dat je dat kon?
Ik merkte vanaf jongs af aan dat ik gevoelig was voor de uitstraling van mensen en dingen en dat ik een beeld denker ben.
Eigenlijk heeft alles een energie veld en als ik er mijn aandacht op richt dan zie ik dat. Een bedrijf heeft een uitstraling en dat zie ik in beeldtaal. Ik heb gemerkt dat ik dat kan vertalen naar hele concrete adviezen die to the point zijn. Maar dat ik ook kan zien wat de psychische kant daarvan is, …..want je moet aan de ene kant kijken naar hoe ben ik georganiseerd, wie zijn mijn concurrenten, wat is mijn bestaansrecht. Maar aan de andere kant hoe voelen de mensen zich in het bedrijf. Is er een goede verbinding tussen de directie en het personeel, wat is de bedrijfscultuur en werkt die stimulerend voor het bereiken van de doelen, …..dit zijn allerlei belangrijke factoren.

Wat vind je fijn aan je werk?
Ik heb met een advocaat gewerkt en als ik zie dat zijn bedrijf floreert geeft dat me veel voldoening. Dat je ziet dat een team veel beter functioneert…dat de mensen met elkaar praten waardoor er efficiënt gewerkt kan worden. Of dat je ziet dat iemand die directeur wilde worden dat bereikt heeft. Om dit te bereiken heeft hij belemmerend gedrag uit zijn jeugd overwonnen waardoor hij een andere gedrag /uitstraling heeft die beter bij een directeur past. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook verandering in zijn taken aangebracht.
Ik geniet ontzettend van wat ik zie bij mensen en bedrijven aan potentieel. En dat je ziet waar ze nu zitten, wat het potentieel is en dat je een traject uit kunt zetten om dat tot ontplooiing te brengen.

Wat wil je in de toekomst?
Ik wil dat intuïtie en spiritualiteit als serieus instrument gebruikt wordt in het bedrijfsleven. Je kunt zien dat het tot concrete resultaten leidt.
Ik zie mezelf als top adviseur bij bedrijven, maar op de achtergrond.
Men is beter in staat om de juiste beslissingen te nemen met de informatie die ik geef.
Ik ben de wegwijzer van de leiders, ben in staat om leiders in hun kracht te zetten.
Daarbij ben ik niet op de voorgrond, maar ik sta achter hen.
Dan zie ik mezelf spreken met mensen die veel invloed hebben op andere mensen.
En als die mensen meer vanuit hun hart handelen, dan wordt de aarde een lichtere plek en dan ben ik heel dankbaar dat ik daar aan heb mogen bijdragen

Het complete artikel Workshop Energy Matching is te lezen op de pagina IN beeld.