De sleutel naar de schatkist van je talenten

Op 21 oktober overleed de wereldberoemde dirigent Bernard Haitink. Ik vond het een zeer inspirerende man. Hoe komt het toch dat hij zo’n uitzonderlijk groot talent had en dat hij die ook kon en mocht benutten? Dat intrigeert me. Ik heb eens in een interview gelezen dat Haitink heel veel dingen níét kon. Maar één ding duidelijk wel. En daar heeft hij zich op gefocust.

Dat zouden we allemaal eens moeten doen! In plaats van hardnekkig proberen onze mindere talenten te verbeteren, zouden we veel tijd, frustratie en energie kunnen besparen door ons te concentreren op wat we wél kunnen en dat verder ontwikkelen.

Wensen van de omgeving
Toch blijkt dat veel mensen niet precies weten waar hun talenten liggen en wat wel of niet bij hen past. Komt het omdat ze van huis uit hebben meegekregen dat ze zich beter kunnen omvormen om te kunnen voldoen aan de wensen en eisen van de omgeving? Het resultaat is in veel gevallen, dat ze ongelukkig worden omdat ze niet (kunnen) zijn wie ze diep van binnen zijn.


Geruststelling
Als ik een reading doe voor mijn cliënten, dan combineer ik dat meestal met de StrengthsFinder-test, waarmee  je kunt ontdekken wat je sterke kanten en eigenschappen zijn en waar je wellicht niet zo goed in bent. Misschien heb je dat wel heel diep weggestopt. Ben je bijvoorbeeld wel goed in het ontwerpen van een tuin doordat je ruimtelijk inzicht hebt en veel kennis van de natuur, maar heb je niet zulke organisatorische en uitvoerende bekwaamheden? Dan zoek je toch gewoon iemand om mee samen te werken. Daar wordt die ander ook blij van. En jullie worden samen een succesvol team. Wat een geruststelling is het dat je niet overál goed in hoeft te zijn.

Gouden oplossing
De combinatie van eerst de aurareading en dan de StrangthsFinder-test is een gouden oplossing. De inzichten worden heel concreet op het moment dat we samen de testuitslag bespreken. Ik kan de valkuilen van bepaalde talenten goed uitleggen zodat we kunnen ontdekken waar de cliënt voor in de wieg is gelegd.  Het is heel mooi hoe die talenbewustzijnstest daarbij helpt.

Ik werk volgens de VLOW-methode. Waar staat VLOW voor?

De V staat voor visie. De L voor het lezen van je talenten en je aura. Met de O  ga ik je helpen in je ontwikkeling en de W vind je terug in winnen. Wanneer heb je gewonnen? Als je een eigen pad hebt gevonden en een leven leidt dat past bij jouw bezieling.

Ook Elleke van Duijn van Nouveau magazine schrijft over de test die ze gedaan heeft en over mijn VLOW-methode. Leuk om te lezen!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer berichten

Een brief vol zomernieuws

Terwijl ik dit zomernieuws aan het voorbereiden ben, zit ik eigenlijk nog na te genieten van de mooie bijeenkomst afgelopen donderdagavond. Ik voelde het tijdens